28 SEPTEMBER 2022 - ORKAAN IAN VERWOEST EEN GROOT DEEL VAN CAPE CORAL EN FORT MEYERS

Op 28 september 2022 kwam Orkaan Ian in Florida aan land bij Fort Meyers/Cape Coral. We hebben allemaal de beelden gezien van de verwoesting van onze geliefde vakantiebestemming. Vooral SW en NW Cape Coral, Fort Meyers Beach, de barrière eilanden en Pine Island zijn zwaar getroffen. De bruggen naar Pine Island en Sanibel & Captiva werden verwoest. Nagenoeg alle overkappingen van zwembaden werden geblazen, maar ook vlogen complete boten, auto's bomen en daken door de lucht.  

We zijn nu een maand later. Onze gasten die in oktober en november zouden vertrekken naar Cape Coral hebben hun villa in Cape Coral geannuleerd met hun annuleringsverzekering en hebben óf een villa elders in Florida gehuurd of héél hun vakantie geannuleerd.

Dat Amerika een sterk land is blijkt ook nu weer. In een maand tijd is er veel gebeurd. Twee dagen ná de storm reden er honderden vrachtwagens en materiaal Cape Coral binnen. Ze kwamen vanuit héél Amerika.

Inmiddels zijn alle bruggen weer begaanbaar, de stranden zijn weer schoon en heel veel gebouwen zijn weer in gebruik. De winkels en restaurantjes zijn bijna allemaal weer open. Er wordt nog wel  hier en daar nog gebouwd en verbouwd.  Het streven is dat in december 2022 alle gevolgen van de orkaan hersteld zullen zijn.

Ook alle villa's van MHB zijn dan weer tiptop en u bent weer méér dan welkom.
Ik zal de maand november gebruiken om ook de website up-to-date te maken. Zijn er vragen of wilt u boeken voor 2023? Neem contact met mij op.  Klik hier om op de homepage van florida-usa.nl te komen. Klik op onderstaand foto om weer even terug te kijken naar 28 september 2022.


 
E-mailen
Bellen