BOOT TRIPS &TIPS

Wij hebben wat dagtrips en tips voor u op een rijtje gezet met een korte toelichting waarom wij dit een mooie trip of een goede tip vinden. Ook kapitein Peter weet de mooiste plekjes te vinden. Tips van gasten zijn van harte welkom.

In de kanalen en magroves van Cape Coral is de max. snelheid 6 kilometer per uur (stapvoets). Dit om de oevers te beschermen en belangrijker nog, om de manatees te ontzien. Manatees zijn beschermde dieren en raken vaak gewond door boten. Aan het einde van deze kanalen bij de Calahatshee River. De eerste dolfijnen ziet u hier al met u mee zwemmen en de pelikanen zitten op de meerpalen. Vanaf dit punt kunt u alle kanten op voor unieke trips. Ook ziet u de eerste restaurantjes met waterfront waar u af kunt meren voor een drankje of een snack/lunch. Wanneer u de waterski's en tube meeneemt, let er dan goed op dat u deze alleen gebruikt op plaatsen waar u meer mensen ziet die gebruik maken van waterski's en tube. Er zijn alligators in de mangroven en haaien en kwallen in de zee. Twijfelt u? Vraag het dan even bij een restaurant of kustwacht.
Hieronder enkele unieke plaatsen die u per boot kunt bereiken. Unieke plaatsen want de natuur van elke plaats is zo mooi en bijzonder. U maakt kennis met planten, vogels en dieren die u nergens anders kunt zien in de vrije natuur.

Pine Island


Wanneer u met uw boot uit de mangroven komt, zijn er al leuke terrasjes aan het water om wat te drinken. De dolfijnen zullen u al volgen. Wanneer u water verder vaart en om Pine Island heen gaat kunt u de vaarweg nemen richting St. James City. U komt dan uit bij Woodys Island Rum& Grille. Een leuke plaats om aan te leggen. Misschien wat eten en/of drinken of gewoon wat chillen.Picnic Island

 

Picnic Island

Een leuk eiland is het onbewoond Picnic eiland waar de natuur nog precies zo is als duizenden jaren terug. Het eiland is erg in trek bij de lokale boot- en kajakbezitters. Bent u op weg naar Fort Myers beach, Captiva island of Sanibel island? Dan is dit een mooie tussenstop om te picknicken of gewoon even te relaxen. Neem wel uw afval mee na vertrek. 
Fort Myers Beach

Even doorvaren en u komt aan bij Fort Myers Beach.
Fort Myers Beach ligt op een kleine, ongeveer 10 kilometer lang barrière rif eiland. Het strand is geweldig mooi. Breed strand dat geleidelijk hellend is. Ga ten anker met uw boot en geniet van het strand en de vele strandtentjesSt. James City/ Monroe Canal

Op de terugweg komt u er bijna voorbij: St. James City, het meest zuidelijke puntje van Pine Island. De mix van restaurantjes, winkeltjes, kunstgalerijen en jachthaven brengen u terug naar het oude Florida. Bezoek zeker ook Monroe canal. Een van de oudste en unieke kanaal van Florida.

 


Lovers Key

Jarenlang was Lovers Key alleen per boot toegankelijk en werd er gezegd dat verliefde stellen alleen naar dit eiland reisden om te genieten van elkaar en het afgelegen en eenzame strand. Vandaag, is het één van de vier barrière eilanden die deel uitmaken van Lovers Key State Park. Een toevluchtsoord voor wilde dieren. De eilanden en hun wateren zijn het thuis van de West-Indische Manatees, bottlenose dolfijnen, roze lepelaars, marsh konijnen en bald eagles. Het twee kilometer lange strand is nu, naast per boot, ook toegankelijk te voet of per tram en is populair voor zwemmen, picknicken en zonnebaden. Het eiland heeft meer dan vijf mijl wandel- en fietspaden. Sportvissers en watersporters kunnen afmeren bij de park boot helling. Naast met uw eigen boot naar Lover’s Key te gaan, kunt u er ook naartoe rijden met de auto en is er gelegenheid om kajaks, kano’s, en fietsen huren.Schelpen zoeken op het strand

De mooiste stranden zijn Sanibel, Captiva, North Captiva and Cayo Costa. Dit zijn de mooiste schelpen stranden van de wereld. U vindt er meer dan 275 verschillende schelpen. Meenemen mag! Een mooie herinnering aan een onvergetelijke vakantie. Ook per boot goed te bereiken. Zo vaart u naar Sanibel Island.

Het beroemde witte strand waar u zeker naartoe moet varen. De foto bovenaan deze pagina zegt genoeg! Hagelwitte stranden.Cayo Costa

Cabbage Key - Cayo Costa State Park 

 

Het eiland waar Jimmy Buffet zijn beroemde song schreef: “Cheeseburger in Paradise”
Met de boot over de rustige wateren vaart u langs Pine Island naar Cayo Costa State Park en Cabbage Key. Ontdek de afgelegen natuurlijke stranden voor een romantisch uitje. Cabbage Key omvat 100 hectare van een onderontwikkelde paradijs. Dit eiland is alleen per boot, watervliegtuig of water taxi te bereiken. Het eiland biedt oude Florida stijl en een rustiek gevoel met ongerepte natuur.


North Captiva Island

North Captiva

Alleen bereikbaar per boot. Bekijk de strandhuizen van de Rich & Famous. Dit eiland doet denken aan het oude Florida, zoals het ooit was.
Slechts 3 km uit de kust, maakt dit tropische paradijs deel uit van de eilandengroep aan kust barrière van Zuid-West Florida. Hier vindt u geen auto's, geen drukte of verharde wegen. North Captiva Island heeft een klein stadje met net genoeg voorzieningen.

 

BOCA GRANDE

Boca Grande

De meest populaire visplaats van tarpon sportvissers van over de hele wereld. Boca Grande ligt op Gasparilla Island voor de kust van de Golf van Mexico. Ga zeker ook kijken naar Gasparilla Inn & Club, een verborgen juweeltje. In 1911 gebouwd maar in stand gehouden door renovaties en updates, behoudt dit luxe resort zijn oude charme van Florida. Deze trip met de boot is goed te combineren met een bezoek aan Cayo Costa, een ontspannen barrière eiland die in zijn eigen tempo beweegt. Met grote vissen, eik-palm hangmatten, mangrove moerassen en mijlen van de prachtige stranden behoudt Cayo Costa haar natuurlijke wildernis en gevoel van afgelegen omdat je er alleen met de boot kunt komen.

 

Lunchen, chillen of dineren in een van de vele waterfront restaurants

Natuurlijk gaat u varen en South West Florida ontdekken per boot, maar dat hoeft niet elke dag. Meer u boot gerust aan bij een van de vele restaurants langs uw vaarroute. Vergeet niet om altijd een t-shirt mee te nemen. Met ontbloot bovenlijf bent u niet welkom op de terrasjes aan het water.

Een greep uit de vele waterfront restaurantjes waar u uw boot aan kunt aanmeren.
LET OP: een t-shirt is verplicht in de waterfront restaurantjes.

Cape Coral
Fort Myers

Fort Myers Beach
St James City, Captiva en Sanibel

 
E-mailen
Bellen