ONTDEK FLORIDA VANUIT UW VILLA IN CAPE CORAL

U kunt heel Florida verkennen vanuit Cape Coral. Van Orlando, Mïami, Everglades en Key West. Dat is het mooie van Cape Coral. Veel bekende bezienswaardigheden kunt u in één dagtrip bezoeken.
Pak in de ochtend uw auto en ga er dag vandoor, Hieronder wat suggesties om heel Florida te ontdekken zonder dat u 'vanuit de koffer' moet leven en teveel kilometers moet rijden. 

Mïami

Wie naar Florida gaat moet Mïami gezien hebben. Het spreekt tot onze verbeelding. Mïami Beach en een tour langs de huizen van de Rich and Famous hoort erbij.

Wanneer u vliegt naar Mïami adviseer ik u om de eerste nacht in Mïami te overnachten en de volgende dag Mïami te gaan verkennen. Dat kan met de Hop on Hop off bussen. Heel ontspannen en u ziet en ervaart alles. Haal aan het einde van die dag uw huurauto op en ga naar uw luxe villa in Cape Coral
.


Everglades 

Vanuit Cape Coral is een dag naar de Everglades heel goed te doen. Slechts 1,5 uur rijden.
Zet uw navigatie op Everglades City en u komt op uw weg daarnaartoe diverse aanbieders tegen voor een tour met de propellerboten. Er zijn vaak aanbiedingen, dus pak niet de eerste de beste aanbieder. Onze favoriet is wel Captain Jack's. Daar hebben al zoveel gasten genoten van een tochtje door de Everglades.
In het een dagtrip dan kunt u op de terugweg nog even gaan kijken bij Miromar Outlet.
140 merken en heel veel leuke, mooie en interessante winkels.
Of sla op de terugweg even af bij Naples. Een mooie stad om in te vertoeven. Ga zeker ook eten in Crackel Barrel. Een 'old country store' waar je lekker kunt eten en leuk kunt winkelen. Nieuw: Lees hier het reisverslag.

Loop Road Everglades

Wat u zeker moet doen is de Loop Road rijden door de Everglades. De weg loopt parallel aan de Route 41. Wie een safarie in Afrika heeft gemaakt, moet dit zeker ook beleven. Het kost niets en u kunt deze route van 24 miles goed rijden in uw huurauto. U maakt kennis met de echte bewoners van de Everglades. Het is niet druk op de Loop Road, neem er de tijd voor en maak foto's. Hier maakt u écht kennis met het wild life in Florida. Bekijk deze link maar eens. Nieuw: Lees zeker ook het reisverslag.

Even afscheid nemen van de luxe, back to basic?

Wie echt wil ervaren wat de Everglades zijn en daarvoor een nachtje zijn luxe villa voor om wil ruilen voor een chichee hut is dit de ultime uitdaging. (kan ook vooraf of na verblijf in luxe villa hoor:-) Dit kan in Ochopee, midden in de Everglades.
De chichee-hutten zijn ingericht naar voorbeeld de originele chichee-hutten en zijn gebouwd door de lokale Miccosukee indianen. De rieten daken in de chichee-hut accommodaties zijn meer dan functionele indianen kunst.
Honderden jaren van het perfectioneren van het proces van het weven van de Palm bladeren produceert spectaculaire, ingewikkelde daken op deze hutten.  De rieten daken dienen een aantal verschillende belangrijke doeleinden:
1. ze zijn bijna ongevoelig voor het weer en
2. ze ademen; een uniek kenmerk van deze daken. Ze laten lucht door de daken en onderlangs, waardoor de soms buitengewone hitte tijdens de Florida Everglades zomermaanden wordt gereduceerd. De hutten zijn voorzien van muggennetten.
Combineer dit met één van de vele trips door de Everglades die aangeboden worden.

Key West

Natuurlijk kunt u ook na uw bezoek aan de Everglades doorrijden naar Key West. (Islamorada) Zo'n twee uur rijden. Tel de bruggen die u overrijdt. U komt uit op 24 stuks als u elk eilandje aandoet. Ik adviseer u dan wel om een nachtje in Key West te verblijven, want daar is zoveel te zien en te beleven. Lees alles in 101 things to do in Key West.
Key West Express 

Een andere manier is om met de Key West Express vanuit Fort Myers naar Key West varen. De tocht van 3,5 uur. En mooie tocht langs de kust van de Golf van Mexico.
Een retour ticket kost $ 175,- (volwassenen) kinderen 5-12 jaar $125,- en 4 en jonger $ 76,- Vertrek vanaf Fort Myers Beach om 8.00 uur (boarden vanaf 7.00 -7.30 uur) en vertrek vanaf Key West om 6.00 uur (boarden vanaf 5.00-5.30 uur). Op Key West kunt u gebruik maken de Hop On Hop Off touringcars of het treintje dat over de eilanden rijdt. Alle informatie en boeken kan op de website van Key West Express, maar kijk zeker ook op 101 Things to do op Key West.
Tip: Book uw trip ná uw verblijf in de villa in Cape Coral. Dat scheelt u twee nachten dubbele verblijfskosten! Download zelf het boek 101 Things to do on Key West en krijg $ 5,- korting op uw ticket.

Orlando

Wie Orlando wil bezoeken denkt aan de vele pretparken daar. U kunt het favoriete park in een dagtrip maken. Bestel uw ticket online en u hoeft niet in de wachtrijen plaats te nemen. Van mijn gasten hoor ik altijd dat een week in Orlando teveel is. Het is er duur en écht één of twee parken is (duur) genoeg. Wel hoorde ik van een gast dat Disney Springs een aanrader is. Dit is het uitgaan- en winkelgebied van Disneyworld dat gratis toegankelijk is. Je kunt daar de Disneysfeer proeven zonder de hoofdprijs te betalen. Veel winkels en restaurants en gratis parkeren.

Klik voor alle Orlando Disney uitstapjes op de foto.


Tampa

Van en naar Cape Coral en de grote steden, liggen nog veel meer mooie, leuke en interessante plaatsen om te bezoeken of om doorheen te rijden. Tampa is zo'n stad, Over de US-41 is dit een geweldig mooie dagtrip. Veel toeristen rijden langs deze stad en laten hem 'links' liggen. Erin rijden is veel mooier. Ik ben echt fan van South West Florida. Al was het maar om eens Bushgardens te bezoeken. Dat park (onderdeel van Seaworld) is uitgeroepen top park van amusementsparken. Slechts een kleine twee uur rijden van Cape Coral. Ga over de brug over Tampa Bay en leer South West Florida kennen


Onderweg naar grote steden

Er zijn onderweg naar de grote steden zoveel bezienswaardigheden. Teveel om op te noemen. Kijk op tripadvisor en geef mij een tip voor mooie en interessante bezienswaardigheden. Ik plaats ze allemaal hieronder.

Anna Maria Island

Tip: Op weg naar Tampa of Orlando komt u na 2 uur rijden vanuit Cape Coral Anna Maria Island tegen. Een hagelwit strand van ruim 15 kilometer. Echt een juweeltje.
Het eiland is heel mooi en heeft een gezellige en vriendelijke sfeer. Er is één rechte hoofdweg (het eiland is maar 11 km. lang) en in vrijwel alle zijstraten staan er geweldige beachhouses en is er een toegang naar het strand. Er zijn verschillende stranden en nergens is het héél druk. Zeker de moeite van het omrijden waard!
Of stap even binnen bij het wereldberoemde Ringling circus museum. Of ga eten bij het restaurant van Amis Restaurant in Sarasota.


Kijk zeker voor meer tips op Visit Florida. Een website vol met wetenswaardigheden over Florida.

 
E-mailen
Bellen