Tips van gasten

Op deze pagina treft u foto's, tips en informatie aan disimpele e ik van gasten heb ontvangen. Sommige dingen staan ook op deze website, andere kon ik er niet bij zetten, maar zijn best wel waardevol. Dus ga er maar even voor zitten! Het geeft denk ik veel antwoorden op vragen die u wellicht hebt, maar ook dingen die zomaar leuk zijn om door te geven.

tanken:

Wanneer je in Amerika wilt tanken en contant wilt betalen, moet je eerst binnen betalen. Noem je pompnummer bij de kassa en je bedrag dat je direct betaalt per credit card. Als je tank vol is en je teveel betaald hebt, kun je je wisselgeld binnen weer ophalen bij de kassa of als refund op je credit card. Vergeet het bonnetje met het afgegeven bedrag niet. Je krijgt dan na het tanken een refund.

Tips voor diverse uitjes: 

Disney Springs 2:45 uur / 179 mijl rijden vanaf Cape Coral

Het uitgaan- en winkelgebied van Disneyworld in Orlando dat gratis toegankelijk is zodat je de Disneysfeer kunt proeven zonder de hoofdprijs te betalen. Veel winkels en restaurants en gratis parkeren. 

Everglades 2:30 uur / 134 mijl rijden vanaf Cape Coral:

Loop Road: een 24 mijl lange route waarvan de eerste 16 mijl  onverhard zijn ( komende vanuit de villa en oostwaarts rijdend ). Je kunt er maximaal 20 a 25 mijl per uur rijden, maar je kunt dan ook veel dieren spotten zoals alligators in de bermen of in het water, vogels, schildpadden, slangen etc.E r staan langs de weg gele paaltjes die een open ruimte aangeven. In het water waar je krokodillen, vissen vogels enz kan zien.
Je hoeft niet te betalen voor deze weg en hij is nog niet zo toeristisch maar zeker een aanrader! Neem de afslag Loop Road bij Monroe station. Een goede tip om dit te doen wanneer u vanuit Miami naar uw villa in Cape Coral komt. Combineer dit dan met een bezoek aan Captain Jack voor een tour met Ariboat door de Everglades. Op deze route zitten meer aanbieders van airboat tours.

De Loop Road staat aangegeven en is ook op de navigatie zichtbaar. De gasten gebruikten hiervoor de app here we go. Is gratis app en gebruikt geen data. (werkt via gps) Je moet alleen van te voren als je wel wifi hebt, je bestemmingen ingeven. Ik had al onze punten al in Nederland ingegeven en het werkte perfect.

 

(Heleen dec. 2017) Een van de hoogtepunten was de trip naar Everglades National Park waar wij met een propellerboot keihard door de kreken en langs mangrovebossen werden gevaren. Hét ultieme Miami Vice-gevoel (voor wie de serie nog kent)! In open water werd er rustiger aan gedaan en ging soms de motor zelfs even uit om de alligators van dichtbij te kunnen bekijken. En er zijn er genoeg!

Captain Jack’s Airboat Mangrove Airboat Tour
905 Dupont Street
Everglades City, FL 34139

Bij het boatticket is een bezoekje aan de boardwalk inbegrepen. Dit ligt aan de overkant, je kunt daar rondwandelen en alligators bekijken die er in gevangenschap leven. Mijn zoon mocht zelfs nog even een krokodil vasthouden. De Gator-man vertelt van alles over de dieren en heeft op elke vraag een antwoord.
Vandaar zijn we doorgereden naar het plaatsje Chocoloskee,   op het uiterste puntje in de Everglades.
De mensen wonen daar in houten huizen op palen en in trailers. Eigenlijk was er niets te beleven maar toch vonden we het heel indrukwekkend. Het was duidelijk te zien dat de bewoners nog te kampen hadden met de vreselijke gevolgen van orkaan Irma en de overstromingen. 

Lovers Key State Park

(fam. Bot oktober 2016) De trail die we gelopen hebben was in het Lovers Key state park en is een nature trail met een deel waar heel veel vlinders zijn en een deel waar je het idee hebt dat je in een tropisch regenwoud bent. Wij zagen er een heel aantal schildpadden, roze lepelaars, jagende pelikanen enz. Het is mooi te combineren met een strand bezoek daar (je wordt daar met een gratis bus naar het strand gebracht)
De entree was 2 dollar pp.
Henry en kinderen. (1 volwassen en 3 jongeren)

Alligators spotten :

Bij Oasis Visitor Center zie je er heel veel alligators liggen in het water voor het Visitor Center. Dit centrum ligt langs de US 41 en er hoeft geen entree betaalt te worden. 

Shark Valley:

Wanneer je dieper de Everglades in wilt betaal je 25 USD (prijs nov. 2016) per auto en kun je bijvoorbeeld stoppen bij Shark Valley om een tramtour of fiets tocht te doen of bij het Royal Palm Visitor Center om de Anhinga Trail te wandelen (0.8 mijl / 1,3 km ).
Er zijn nog veel meer interessante plekken in de Everglades om te stoppen en bijv een wandeltocht of kanotocht te doen. Hou er wel rekening mee dat je tank goed gevuld is en dat je genoeg eten/ drinken bij je hebt net zoals zonnebrandcreme en anti insectenspray. 

Naples Pier:

Dolfijnen spotten vanaf de pier of als je van vissen houd kun je hier met vele anderen een hengeltje uitgooien.

Lee County Manatee Park:

Manatees spotten in de wateren bij het park ( voornamelijk in de winter december- maart )

Je betaalt alleen parkeergeld.

Florida Keys:

Robbie's in Islamorada: geef de tarpons te eten en je kijkt je ogen uit naar deze grote vissen! Kosten voor 2 personen om op de pier te komen en een emmer vis om de vissen te voeren: circa 8 dollar (prijs nov. 2016).   

Big Pine Key: spot de zeldzame Big Pine Key deer (kleine witte herten). Helaas hebben wij ze niet gezien maar wel alligators en schildpadden bij de Blue Hole.

Het visitor centre zit bij het winkelcentrum tegenover de Winndixie. Adres: 87100 Overseas Hwy, Islamorada, FL 33036, Verenigde Staten.

Tip om te overnachten in Marathon:

Captain Pips Marina and Hideaway: een klein appartementen complex direct aan het water. De appartementen zijn klein, maar wel voorzien van alles wat je nodig hebt. Op een uurtje rijden vanaf Key West en op nog geen mijl afstand van de 7 Miles Bridge. Om lekker te eten kun je terecht bij de buurman "Porky's". Ze staan bekend om hun pulled pork gerechten. 

Blonde Giraffe https://www.blondgiraffe.com/   in Tavernier: hier kun je de lekkerste Key Lime Pie kopen, ze staan in de top 10.

Shopping:

Macy's: als toerist krijg je altijd 10 % korting, de visitor saving pass: de kortingsvouchers kun je oa krijgen bij de Florida Welcome Centers of online.

Miromar outlet: ga naar de informatie stand midden in de outlet voor je kortingsbonnenboekje (scheelt toch net weer iets extra).
Kijk ook op de mallseeker.

Schieten in Florida?

In Florida heeft bijna elke inwoner een vuurwapen. En toch is het er heel veilig. Cape Coral is de veiligste plaats om te verblijven in Florida. Toch willen we allemaal eens kijken en ervaren hoe het is om te schieten. Dat kan in Shoot Center Cape Coral.
U kunt er alle wapens bekijken die er te koop zijn, maar helaas kopen is er voor ons niet bij. Als een van de weinige schietclubs mag u er als non residence (niet inwoner) wel schieten op de schietbaan. Stap er eens binnen, vergaap u aan al dat schietgeweld en probeer het zelf ook.


Vissen met Captain George

Onze gasten die ook een boot hadden gehuurd hebben een dagdeel gevist met Captain George. Een dag om nooit meer te vergeten. Het was leuk, gezellig en ze hadden de grootste pret. Door te klikken op de foto hier rechts kun je het filmpje van de familie Vrieze terugzien. Ze willen het graag met jullie delen. Het is een aanrader.

 
E-mailen
Bellen