WELKOM IN SOUTH-WEST FLORIDA - CAPE CORAL - MEER DAN 60 LUXE VILLA'S - UW DROOMVAKANTIE
'Ik zorg er altijd voor dat uw vakantie een droomvakantie wordt'

BARRIËRE EILANDEN CAPE CORAL

 

Pine Island is inderdaad vlakbij. Het is het Florida zoals het er in de jaren 60 was, voordat het enorm toeristisch werd, dat stond mij wel aan. Pine Island is mooi groen en leuk vanwege de gekleurde huisjes en winkeltjes die je tegenkomt zodra je het eiland oprijdt. Een (openbaar) strand is er niet, wij hebben het althans niet gevonden.Cayo Cate State Park
Ik ben er zelf een keer geweest. Met de boot. Ik kende het eiland niet, maar vond het geweldig.  
Cayo Costa ("sleutel aan de kust) is een van de grootste ongerept barrière-eilanden dat nog in Florida te vinden is. Het ligt twaalf mijl ten westen van Cape Coral in Lee County en selchts enkele miles vanaf Pine Island en Boca Grande. Het eiland maakt deel uit van een keten van barrière-eilanden van Charlotte Harbor tot Pine Island. Het eiland bevat unieke tropische vegetatie, en ziet er nog hetzelfde uit als 500 jaar geleden toen de eerste Europeanen aankwamen. Het eiland is alleen per boot/ferry te bereiken. Er is een ferry vanuit Pine Island.
Op het eiland is geen stroom, wel ongerepte natuur en geweldige stranden. Op het eiland is een soort van camping met tenten en kleine eenvoudige huisjes. Er is een ranger station waar water voorradig is. Er zijn bbq’s maar er zijn geen winkels. Dus wat je wilt eten of drinken moet je zelf meenemen in een coolbox. Vissen en snorkelen is toegestaan. Wel zelf alles meebrengen.
Tot nu toe heb ik nog geen gasten gehad die een of meerdere nachten op Cayo Costa wilde verblijven. Tja, ik begrijp het wel. Je laat je luxe huis een nachtje achter en gaat het avontuur aan voor 24 uur zonder stroom en WIFI. Maar je krijgt er zoveel voor terug! Zoals de gewedigste sunset die je maar kunt bedenken, het mooiste strand dat je ooit gezien hebt en vogels, dieren en planten die je nooit van zo dichtbij hebt kunnen zien.
Wie van jullie durft deze uitdaging aan? Ik betaal de nacht die je niet geslapen hebt in je luxe villa in ruil voor een verslag van je ervaring.

https://www.floridastateparks.org/parks-and-trails/cayo-costa-state-park