WELKOM IN SOUTH-WEST FLORIDA - CAPE CORAL - MEER DAN 60 LUXE VILLA'S - UW DROOMVAKANTIE
'Ik zorg er altijd voor dat uw vakantie een droomvakantie wordt'

BOOTHUUR-ERVARINGEN EN TIPS

boothuur voor 3-5 dagen Rainbow

We hebben een boot voor vier dagen gehuurd bij Karin en Peter Weber van Rainbow in Cape Coral. Heel prettig.

De aanbetaling konden we doen via hun IBAN in Duitsland, de rest contant bij het ophalen. Op de eerste dag waren we om 10 uur present op het opgegeven adres.We kregen een uitgebreide instructie van Peter. Misschien iets té uitgebreid, het was zó warm, maar het hoorde bij het protocol denk ik. Alles was prima in orde, de boot zat vol met benzine. Dat hebben we direct na vertrek even gecontroleerd bij het benzinestation aan het water. We hadden ons goed voorbereid. We hadden de test op internet gevolgd voor het vaarbewijs. Van Peter ook veel tips gekregen voor uitstapjes. Sanibel, Captiva, Fort Myers Beach, Picknick Island en Pine Island bezocht en heerlijk op een terrasje gezeten bij Woody's en meer waterfront restaurantjes.

We mochten de boot elke avond aan de steiger leggen in de haven waar we de boot opgehaald hadden, of we mochten hem meenemen naar villa Palm Breeze. (mag alleen bij boten met buitenboord motor). Dat hebben we een dag gedaan, dat is wel ongeveer anderhalf uur stapvoets varen door de mangroven. Ook een ervaring, links de mooie villa's en rechts de mangroven. We zagen zelfs een manatee zwemmen en toen we het kanaal uitkwamen zwommen de dolfijnen met ons mee.
Ook leuk om onze boot in de lift van het boatdeck te zien hangen. We hebben de waterski's en tube in villa Palm Breeze een dag gebruikt. Peter vindt het niet leuk dat er wat achter de boot gehangen wordt. Maar het was wel leuk:-). Ga nergens in het open water achter de boot hangen, waar niet meer mensen aan het waterskiën zijn. Veiligheid voor alles.
De laatste dag moesten we de boot om 17.00 uur inleveren. Even voltanken voordat we hem inleverden en leuk gesprek met Peter. Daarna naar onze auto en even een schoon t-shirt aangetrokken. Op naar Rumrunners waar we een tafel buiten hadden gereserveerd, Wouw..dat was lekker en gezellig..Uitzicht perfect en eten héél lekker. Wel vooraf reserveren en tafel buiten reserveren.

We hopen dat u wat kunt met onze ervaring.Vriendelijke groet. Carola en friends (4 volwassenen - eind 20)

boothuur voor een dag bij Paradise

Op voorhand alles geregeld als volgt:
Via hun website een aanvraag ingevuld voor een middenklasse boot (sport midsize)
Binnen één uur telefoon dat ze nog een boot beschikbaar hadden en wel een sport fullsize. Met lichte aandrang om snel te beslissen omdat ze dus bijna alles reeds verhuurd hadden.
Telefonisch reeds mijn akkoord gegeven.
Ze vroegen vervolgens om mijn creditcardnummer en CVC-code. Ik doe dat liever niet per telefoon. Dat was geen probleem, ze zouden een formulier opsturen via de email met ook het contract en de andere gegevens erbij.
Dit pas na een e-mail van mij inderdaad gekregen allemaal (ze hadden gezegd het binnen 20 minuten te doen, ik heb na 24 uur de email gestuurd en het toen binnen een uur gekregen).
Alles ingevuld en ondertekend, gescand en teruggestuurd, binnen een uur de bevestiging dat alles in orde was.

De huur zelf:
De dag van tevoren even langsgereden om te zien of alles in orde was en om te kijken waar het precies was. Was dus makkelijk te vinden (Del Prado Blvd. is redelijk centraal). Daar vriendelijke te woord gestaan, bevestigd dat alles in orde was en alvast de zeekaart en de “captains manual” meegekregen zodat we de dag erna sneller zouden kunnen vertrekken. Prima!
Op woensdag rond 9:15 ons weer gemeld, na een korte begroeting, werd met ons de belangrijkste do’s en do'nts doorgenomen. En gevraagd wat we wilden doen. Wij hebben gezegd dat we een beetje wilden zwemmen, lunchen ergens en wat natuur onderweg zouden we ook fijn vinden. Hier gaven ze een goed advies voor met de kaart erbij: zwemmen enzo bij Picnic Island, eten bij waterfront restaurants of Woody's en natuur bij het Sanibel wildpark (JN Ding Darling reserve).
Verder nog wat info over de vaartijden (tot begin rivier is ongeveer 1,5 uur). En meermaals erop gewezen dat het in acht houden van de snelheden erg belangrijk was en dat er veel controle is daarop.

Vervolgens naar de boot toe en deze samen geïnspecteerd. Nu moet je weten dat wij vroeger zelf een boot hadden en de laatste 5 jaar jaarlijks voor 1 of 2 weken een boot huren in Spanje. Deze boot hier viel een beetje tegen. Zowat alles was kapot of beschadigd (krom anker, alle kussens was wel iets mee, alleen de toerentellen en benzinemeter werkten op dashboard, kastjes gescheurd, etc. etc.)
Maar technisch was alles in orde (motor ok, nieuwe stuurinstallatie, nieuwe gashendel, nieuwe stereo en prima gps/dieptemeter). Alleen de schroef was reeds flink beschadigd, dat was een beetje jammer (trillingen in lagere snelheid). Ze gaven zelf ook wel toe dat de huurboten een zwaar leven hebben en dat de zon daar ook geen goed aan deed. Nu verder geen probleem zolang ze bij het terugbrengen dan ook niet moeilijk doen.
Wij op weg naar Picnic Island, inderdaad erg leuk om daar voor anker te gaan en een beetje rond te spartelen en te genieten.
Vervolgens naar South Sanibel naar de mangroves. Op weg daar naar toe opeens loeiende sirenes naast ons! De County Police (slik).
Of wij vanuit de kant kwamen? Eh nee, via het kanaal, Ok. Waren we alleen of waren er ook PWC’s bij ons? Eh nee, alleen wij.
Ok, nog even wachten en toen zagen ze de boot die ze wel moesten hebben en konden wij doorvaren. De andere boot + de jetski’s kregen vervolgens bezoek van de heren en zo te zien hadden ze prijs (te hard gevaren in een manatee protection zone). Ik blij dat de waarschuwingen zo duidelijk waren geweest
De mangroves van JN Ding Darling zijn prachtig, veel vogels gezien en gehoord en ook nog 2 dolfijnen voor de kust daar gespot.
Intussen ging het richting 14:00 dus besloten we om iets te gaan eten, niet bij de aangeraden restaurants maar bij de Green Flash (Captiva Island), gelukkig genoeg plaats aan de steigers. Daar lekker gegeten en vervolgens terug naar de thuishaven.
Omdat het al redelijk laat werd (boot moest zo tussen 17:00 en 18:00 terug zijn) daar in een ruk naar toe gevaren en op het einde nog een paar kanaaltjes gedaan.

Boot werd even snel geïnspecteerd, alles in orde. We hadden ongeveer een halve tank benzine gebruikt, deze moest ik nog apart afrekenen. Geen probleem want dat was van tevoren gezegd, ik kon kiezen of bij hun afrekenen of ergens onderweg tanken. Wij voor het gemak gekozen, ongeveer 50ct per gallon meer betaald als ergens anders maar daar heb ik zelf voor gekozen dus geen probleem mee.

Al bij al, een absoluut positieve ervaring. Jammer dat de boot wat minder was maar dat heeft ons op geen enkel moment tegengehouden om ervan te genieten.
Marc en Greet (2 volwassenen)