VLIEGVELDEN 

Florida heeft heel veel vliegvelden. Onderstaand mijn toelichting op de drie meest voorkomende vliegvelden waar vandaan onze gasten naar Cape Coral komen.

Cape Coral / Fort Myers heeft een eigen internationaal vliegveld op slechts 30 minuten rijden van Cape Coral. Ik vind dit echt een héél mooi vliegveld, Niet te groot en heel modern. Onbeperkt free Wifi is ook een groot voordeel. Nadeel is wel dat alleen Air Berlin vanuit Düsseldorf Duitsland er een rechtstreekse vlucht naartoe heeft. Alle andere vliegmaatschappijen hebben minimaal één tussenstop. De ticketprijzen zijn over het algemeen hoger dan naar de andere vliegvelden. De route naar uw villa in Cape Coral is héél relaxed rijden.
Tip: Heeft u een auto gehuurd, laat dan de persoon die de auto gehuurd heeft bij het wachten op de bagage al naar de rental agencies gaan om dit af te wikkelen. (tegenover de hal waar de bagagebanden zijn) Zo staat hij/zij vooraan in de rij. Eenmaal in de auto gaat u richting I-75 en neemt u afslag 136. Zie verder de route.

Miami International Airport is een giga groot vliegveld. Het gedeelte waar u aankomt is best wel oud en heeft nog (oude en vieze) vloerbedekking. Ik erger me daar steeds aan want het is bijna geen doen om met je koffer met wieltjes over die vloerbedekking te gaan.
Het ziet er niet fris uit. Alle borden zijn in het Engels en Spaans. Om je heen hoor je grotendeels Spaans praten. Ben je eenmaal door de douane dan ziet het er iets beter uit. Pik de koffers op en volg de borden MIA MOVER. U komt dan aan bij een trein/metro station waar elke paar minuten de MIA Mover aankomt. Deze trein gaat over het centrum van Miami heen en brengt u naar rental car agencies (links) en de treinstations (rechts). Het ritje met de MIA Mover is maar kort, maar kijk zeker even naar buiten. U heeft een schitterend uitzicht over Miami. Auto opgehaald? Dan gaat u met de lift naar beneden en haalt u uw auto op. Miami is een echte drukke stad. Stel uw navigatie goed in. Bent u het spoor bijster? Ga dan altijd richting Noord-West en richting I-75Tampa. Eenmaal op de I-75 is het het een rechte weg naar Cape Coral afslag 136. Zie verder de route.

Orlando Sanford International Airport is een klein vliegveld ten noord-oosten van Orlando. Het vliegveld is de thuisbasis van TUI-Fly. Dit vliegveld is heel aantrekkelijk wanneer u eerst een paar dagen in Orlando wilt zijn bij de pretparken, daarna naar Cape Coral wilt gaan en als afsluiting Miami wilt bezoeken, U hebt dan altijd een rechtstreekse vlucht van en naar Amsterdam. Het vliegveld zelf is klein. Na aankomst kunt u met uw auto kiezen voor een doorgaande weg dwars door Orlando of een weg rondom de drukte. Wat ik gezien heb is dat beide wegen in spitstijden héél druk zijn. Toch is dit een hele goede optie voor mensen die Miami en Orlando willen bezoeken voor- en na hun bezoek aan Cape Coral. Natuurlijk denk ik graag met u mee. Neem contact met me op en ik help u graag verder.

WIFI op vliegvelden

We kunnen niet zonder WIFI meer. Even een WhatsApp versturen of mail checken. Op heel veel vliegvelden in de wereld is er Free WIFI, maar lang niet op alle vliegvelden. Zo is Mïami Airport een ramp wat WIFI betreft. Ik erger me daar elke keer weer over.
Een aantal reizigers hebben een website gemaakt met daarop alle free WIFI paswoorden van alle vliegvelden in de wereld.