WELKOM IN SOUTH-WEST FLORIDA - CAPE CORAL - MEER DAN 60 LUXE VILLA'S - UW DROOMVAKANTIE
'Ik zorg er altijd voor dat uw vakantie een droomvakantie wordt'

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW VLIEGREIS NAAR FLORIDA

Het is het verstandigste om eerst uw villa te boeken en daarna pas de tickets en andere faciliteiten. Met de aankomst en vertrekdatum in uw villa is altijd nog wel te schuiven, met de vliegdata niet.
Daarna gaat u kijken of alle paspoorten nog minimaal 3 maanden na terugkomst van uw vakantie geldig zijn en vraagt u uw ESTA aan. Zonder deze twee belangrijke documenten komt u Amerika niet in.

TICKETS BOEKEN

We beginnen met het boeken van de tickets. Bij uw boeking houden we rekening met het feit dat uw aankomst en vertrek in de villa een dag eerder of later kan zijn. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Daarom houd ik altijd contact met gasten over het boeken van hun tickets. Ik denk mee en zoek graag mee voor de juiste vliegticket.

Toen ik 10 jaar terug voor het eerst naar Florida ging was het eenvoudig. Zo'n acht weken voor vertrek waren de tickets het goedkoopste. Maar dat is nu niet meer. Er is een ware oorlog tussen alle low price fighters aan de gang. Zelfs al een half jaar voor vertrek worden tickets aangeboden voor geweldig mooie prijzen.
Voordat u echt op zoek gaat naar tickets moet u weten op welk vliegveld u aan wilt komen in Florida.

  • Wilt u in Orlando een pretpark bezoeken en ook Miami bezoeken? Dan is TUI een mooie optie. Zij vliegen héén rechtstreeks vanuit Amsterdam op Orlando Sanford en terug rechtstreeks vanuit Miami naar Amsterdam. Neem heen een hotel in Orlando, bezoek de pretparken en ga naar Cape Coral. Terug vertrekt u vanuit Cape Coral naar Miami en ga daar de stad verkennen voordat u terugreist naar Europa.
  • Wilt u Cape Coral als vertrekpunt van al u trips gebruiken? (Miami 2,5 uur - Key West 2,5 uur - Orlando 3 uur rijden) maar ook de vele bezienswaardigheden van South West Florida bezoeken?
    Dan is Fort Myers International Airport hét vliegveld om aan te komen. Mooi vliegveld en slechts 30 minuten rijden naar uw villa. Tickets rechtstreeks naar Fort Myers zijn over het algemeen duurder. Maar er is sinds 2018 een nieuwe aanbieder die rechtstreeks vliegt van Düsseldorf naar Fort Myers. Eurowings. Onderdeel van Lufthansa. Zij stunten ook met prijzen.
  • Ook een tip van een van onze gasten. Icelandair. De maatschappij vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Tampa Florida met een korte tussenstop in IJsland. De gasten kozen voor een stopover op hun heenreis naar Florida in IJsland. Ze bleven een nachtje over in IJsland. Zeer zeker de moeite waard om dit eiland eens te bekijken.

Goed om te weten is dat een 'tussenstop' iets anders is dan een 'overstap'. Met een tussenstop heeft u nog steeds een rechtstreekse vlucht. U blijft in hetzelfde vliegtuig zitten. Een overstap is dat u van het ene vliegtuig naar het andere moet overstappen. In geval van vertraging van het eerste vliegtuig kan het gebeuren dat u het volgende vliegtuig mist. Des te meer overstappen des te meer stress weet ik inmiddels.

Dus elk nadeel heeft zijn voordeel...let goed op bij overstappen of u voldoende tijd hebt om uw vlucht te halen bij een vertraging. Vliegt u met dezelfde maatschappij dan is het risico nog beperkt, maar gecombineerde vluchten houden doorgaans geen rekening met elkaar.

Problemen met uw vlucht? Raadpleeg dan EUclaim. Ik heb hele goede ervaringen met EUcaim.

Goede vergelijking websites zijn SkyScanner en Vliegennaar.
Komt u er niet uit? U kunt altijd contact met mij opnemen. Ik zoek graag met u mee.

TIP: Alle vliegmaatschappijen stunten met hun basis prijzen. Hun winst zit in de faciliteiten die u er bij kunt kopen. Zo ook voor bagageruimte voor uw koffer. Alleen handbagage zit in de basis prijs inbegrepen. Maximaal 10 kg in een trolly met de afmetingen max. 45x40x25 is toegestaan. Meer bagage?
Het kost u pp. minimaal € 150,-.
Mijn advies is om alleen met handbagage naar Florida te komen. Wat ondergoed, zwembroek/pak, wat kleding en max. 1 paar extra schoenen. Vertrek niet met een zomerse outfit, maar met kleding die je 'uit kunt pellen' gewicht op het lichaam telt niet:-). Geen jas, maar een lekker dik vest. Dat vest kan dienen als dekentje of kussen. Neem geen vloeistoffen mee, dat mag niet in handbagage. Wel leeg flesje voor water, na douane. Maak voor vertrek een boodschappenlijstje voor toiletartikelen en dingen die u nodig hebt de eerste dag. Koop al die dingen bij aankomst in de Walmart die 24 uur per dag geopend is. U ontvangt van mij het adres van die Walmart. Op weg naar uw vakantievilla komt u er langs. In uw vakantievilla is alles aanwezig. Een wasmachine, wasdroger, droogrek, bedlinnen, handdoeken, badlakens, strandlakens en nog veel meer. In het gasteninfoboek dat ik naar alle gasten stuur 6 weken voor vertrek staan nog héél veel meer tips. Groot voordeel is ook dat u niet in de lange rij hoeft te staan bij de bagagebanden.