WELKOM IN SOUTH-WEST FLORIDA - CAPE CORAL - MEER DAN 60 LUXE VILLA'S - UW DROOMVAKANTIE
'Ik zorg er altijd voor dat uw vakantie een droomvakantie wordt'

ESTA, TICKET, PASPOORT VERZEKERING... HET MOET ALLEMAAL PERFECT IN ORDE ZIJN

Paspoort

Uw paspoort moet geldig zijn tot 3 maanden nadat u weer terug bent uit Florida. Ook kinderen moeten een eigen paspoort hebben.

Ticket

De gegevens op het ticket moeten 1 op 1 overeenkomen met uw paspoort. De gegevens in de onderste balk van uw paspoort zijn leidend.
Bent u een getrouwde vrouw? Let op! Het ticket (en Esta) moet op uw meisjesnaam geboekt en aangevraagd worden. Kijk in de balk onderin het paspoort, daarin staan uw gegevens.

ESTA

Minimaal 3 weken voor vertrek moet het I-94W Visa Waiver goedgekeurd zijn. Gebruik hiervoor alleen de link in de rechterkolom op deze pagina. De kosten zijn $ 14.- per persoon. Er zijn meerdere websites die dit aanbieden, maar die zijn allemaal duurder.
Let op: op uw paspoort staat nooit de letter O, dat is altijd het cijfer 0.

Verzekeringen

Heeft u een (doorlopende) reisverzekering? Ook voor Amerika?
En heeft u een annuleringsverzekering? Kijk het even na. Vaak keert de annuleringsverzekering maar uit tot € 1.500.- per persoon. Dat kan in sommige gevallen te weinig zijn. Ik help u natuurlijk graag om een passende oplossing te vinden. U annuleert natuurlijk niet voor niets.

Douane

U weet het vast wel dat u geen vloeibare stoffen mee mag nemen in uw handbagage. Maar u mag wel een leeg plastic flesje meenemen door de douane. Mijn tip is om dat ook te doen en het na de douane weer te vullen met water en/of iets anders wat u wilt drinken. Eten wat u meeneemt in het vliegtuig, kunt u het beste ook in het vliegtuig opeten, het mag niet mee door de douane in Amerika. Neemt u in uw koffer etenswaren mee, die wel op de lijst van goedgekeurde etenswaren staat? zoals bijvoorbeeld vacuüm verpakte kaas of stroopwafels. Maak thuis bij het inpakken van de koffer een lijstje en vul dat in op het formulier van de douane, dat u in het vliegtuig krijgt. Doet u dat niet en zien ze etenswaren in uw koffer, dan heeft u een probleem. Kijk ook goed naar de regels voor het meenemen van medicijnen. Neem het zekere voor het onzekere.

Vragen?

Ik sta altijd voor u klaar voor al uw vragen, suggesties en wat al niet meer. Neem contact met me op wanneer u vragen hebt of ergens over twijfelt.